Si lels contractes del Consell amb les empreses de Castellano van ser legals, Alberto Fabra no hauria de tindre cap problema per a mostrar la documentació pública que demanem

Serafín Castellano ja és Secretari General del PPCV. Ha estat designat per un President encara no electe. Es va anunciar (i donar per fet) al llarg d'aquesta setmana passada, però el PP està cel·lebrant ara el seu Congrés a Alacant. Tot un exemple de democràcia interna. Amb aquestes formes no podem estranyar-nos de com actuen a les institucions. Castellano, però va ser el protagonista d'una sèrie de contractacions pressumptament irregulars d'empreses vinculades a ell, amb la Conselleria de Sanitat, quan n'era el seu titular. En vam demanar informació en el seu moment. Eren els temps de Camps i tot s'amagava. Ara diuen que són més transparents. Ho tornem a intentar. Ens tornaran a amagar la informació?

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida sol·licita tots els contractes amb la Generalitat de l’empresa amb la qual està vinculat del nou secretari general del PPCV

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha sol·licitat hui tots els contractes, inclosos els contractes menors, de l’empresa a la qual està vinculat el nou secretari general del PPCV, Serafín Castellano, amb la Generalitat. Per a Torró, el president Alberto Fabra, “està utilitzant una doble vara de mesurar en l’àmbit de la transparència”, per la qual cosa ha exigit que es facen públics els contractes de l’empresa vinculada a Castellano quan el nou secretari general del PPCV era conseller de Sanitat, inclosos els contractes menors. “La llum del sol és el millor desinfectant”, ha recordat Torró. De fet, el diputat d’esquerres ha criticat que “el propi Castellano es va comprometre el 17 de febrer del 2009 a fer públics els contractes i fins el dia de hui no ha complert la seua paraula”. 

Torró ha subratllat que l’escàndol de la contractació per part de Serafín Castellano de l’empresa del seu amic, a la qual estava vinculat familiarment, “ha sigut oblidat gràcies a l’opacitat ambiental de l’època de Francisco Camps”. “Ja que Fabra no pot controlar i netejar el seu grup parlamentari ple d’imputats, el que si que pot fer és aclarir el més ràpidament possible tots els extrems d’aquestes contractacions protagonitzades pel seu secretari general quan era conseller de Sanitat”, ha assenyalat el diputat d’esquerres. “Si la contractació fou legal, en principi, no hauria d’haver cap problema per a ensenyar els contractes”, ha afegit. A més, Torró ha recordat que “els contractes que demanem són documentació pública”.

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV ha indicat a més que l’empresa Construcciones Taroncher ha facturat des de l’any 2000 més de set milions d’euros, en la seua majoria en obres per a la Generalitat Valenciana. De fet, ha afegit, “el 92% dels ingressos de l’empresa provenien dels contractes públics”. Per una altra banda, Torró ha assenyalat que Castellano també va adjudicar des de la Conselleria de Governació a l’empresari imputat en el cas Gürtel, José Luís Ulibarri.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)