El Consell oculta els contractes de Serafin Castellano amb l'empresa Taroncher quan era conseller de Sanitat

El flamant nou secretari del PPCV (mà dreta de Fabra, per tant, en el partit) té una llarga trajectòria en càrrecs polítics a la Generalitat. Com tothom, Castellano té amics i amics íntims. Com sol passar, algun dels seus íntims és empresari. El que ja no és tan habitual és que aquest empresari, José Miguel Pérez Taroncher (gerent de Construcciones Taroncher y Asociados, S.L.), s'haja endut contractes en totes les administracions a les que ha estat al front el seu amic Serafín. Fabra ha pressumit de transparència i lluita contra la corrupció. Clar que amb un grup parlamentari farcit d'imputats ja és dificil. Però amb un secretari general acabat de triar implicat en tractes de favor tan flagrants, doncs ja em direu! Per acabar d'arrodonir el tema, demanem informació i ens l'oculten... Transparència? Sí clar home, i què més?

NOTA DE PREMSA

Si el conseller i secretari general del PPCV realment no té res a amagar, que mostre immediatament la documentació que hem demanat

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró ha denunciat que el Consell es nega a mostrar els contractes de la Conselleria de Sanitat amb Construcciones Taroncher durant l’època en la què Serafin Castellano va ser conseller, tal i com indiquen dues respostes de la Conselleria a vàries sol·licituds de documentació presentades per la formació d’esquerres. “L’única explicació d’aquesta negativa, quan recentment ens han deixat accedir a altres expedients, és que el Consell vol protegir Castellano. Aquesta opacitat qüestiona de nou el discurs sobre transparència del president Alberto Fabra, deixant-lo en un conte”, afirma.

El diputat i portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes va sol·licitar accedir a tots els contractes menors de la Conselleria amb Construcciones Taroncher i als expedients de sis adjudicacions a dita empresa, bàsicament d’obres a l’Hospital La Fe. Torró ha recordat que l’empresa de José Miguel Pérez Taroncher facturà 7 milions d’euros des de l’any 2000 i ha especificat que el 92% dels seus ingressos procedien de contractes públics.

Les respostes de l’actual conseller de Sanitat, Luis Rosado, respecte als expedients d’adjudicació “són summament breus. El conseller simplement es limita a comunicar-nos que la informació relativa als contractes es va publicar al DOCV, quan al diari oficial únicament apareixen els anuncis de licitació i d’adjudicació, però no tota la resta de documents de l’expedient que és el que Esquerra Unida vol i té el dret de veure”. Pel que fa als contractes menors, la Conselleria afirma únicament que aquestos han estat sotmesos a la fiscalització i control de la Intervenció General i de la Sindicatura de Comptes, “però no ens ha facilitat la còpia íntegra i literal que li havíem reclamat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)