El PP està blindant més al seu secretari general que al propi Camps

El secretari general del PP valencià, Serafín Castellano (ara també conseller de Governació), és íntim amic de Mª Ángeles García y José Miguel Pérez Taroncher. I què, pensareu. Doncs que són (o eren), respectivament, administradora y apoderat de l'empresa Construcciones Taroncher y Asociados, S.L, receptora d'un bon nombre de contractes menors per a obres a diferents conselleries. Una d'elles, la de sanitat durant l'època en que el titular d'aquesta conselleria era el propi Castellano. Podeu llegir-ne els detalls a aquest enllaç de la SER de València). Amb aquesta informació, el mes de maig passat vam sol·licitar còpia dels contractes per conéixer el seu contingut i analitzar-los. La resposta va ser aquella de "que si quieres arroz Catalina" i vam decidir preguntar oralment perquè se`ns negava la informació. Ara ens hem trobat amb la sorpresa que la Mesa de les Corts ha rebutjat tramitar les preguntes orals adduïnt que ja s'havia complit el requisit formal de resposta en el seu moment. La transparència de Fabra per l'androna. A hores d'ara es passen més temps calfant-se el cap per a tapar-se les vergonyes que pensant en propostes de govern, ni que siga tan sols per vendre fum. Estem apanyats!

NOTA DE PREMSA

EU recorre la denegació per part de la Mesa de les Corts d’una pregunta sobre Construcciones Taroncher

La formació d’esquerres en les Corts Valencianes ha recorregut el veto de la Mesa de les Corts a una pregunta oral a respondre en comissió sobre els contractes menors de la Conselleria de Sanitat amb l’empresa Construcciones Taroncher. Per a Torró, la majoria del PP en la Mesa de les Corts “està servint per a protegir al seu secretari general”. Així, el parlamentari d’esquerres ha reptat a Serafín Castellano a “mostrar els contractes, tal com ve dient des de fa tres anys”. “Amb aquest impressionant retard i amb les decisions del PP ens temem que res bo hi ha darrere d’eixos contractes que Castellano va atorgar al seu amic íntim, amb el qual inclús compartia interessos familiars”, ha apuntat Torró.
 
El diputat autonòmic va recórrer a l’opció de formular una pregunta oral a respondre en comissió (tal com preveu l’apartat tercer de l’article 12 del Capítol II del Reglament de les Corts Valencianes), degut a la negativa del Consell a mostrar els contractes menors de la Conselleria de Sanitat amb l’empresa Construcciones Taroncher. “Sorprenentment, la Mesa de les Corts salva a Serafín Castellano utilitzant la majoria del partit Popular”, ha indicat Torró. “Curiosament, en casos anteriors la Mesa de les Corts ha acceptat preguntes orals a comissió sobre la Fundació Vives sense posar cap problema i complint amb el reglament de Les Corts”, ha afegit.
 
Torró ha recordat que en el moment del nomenament coma secretari general del PPCV, Serafín Castellano fou presentat “com una verge immaculada però el rastre de la corrupció el persegueix des dels contractes amb el seu amic Taroncher”. Finalment, el diputat d’esquerres ha exigit al PP “transparència i valentia”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)