Exigim al Consell que evite “de totes les maneres possibles” el tancament del Talia

Els retalls en la despesa pública no sols afecten l'ensenyament, la sanitat o els serveis socials. També estan atacant de forma brutal a l'entramat cultural del país. D'aquest atac no s'escapa el teatre, a l'inrevès. Han estat gestionant de forma nefasta Teatres de la Generalitat. Es van carregar fa dos anys el Circuit Teatral Valencià. Ara, i amb l'horitzó d'unificar totes les empreses culturals de la Generalitat en el holding que anomenaran CulturArts, estan tancant dependències fonamentals per al funcionament de Teatres. Níngú (tret de les assessories i alguns alts càrrecs del PP) no sap quines dimensions tindran els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectaran a les empreses públiques. Però, pel que fa a Teatres, ja es veu per on van els tirs: tanquen infraestructures i així ja tenen una excusa per reduir personal. Ara li ha tocat a l'emblemàtic Teatre Talia. La pèrdua és sagnant. Es tracta d'un crim en tota regla, una ferida probablement mortal en el cor del teatre valencià i en valencià.

NOTA DE PREMSA

Torró acusa al govern valencià “d’estar preparant l’escenari per a un ERO imminent en Teatres”

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha reclamat la compareixença de la consellera de Cultura, Lola Johnson, en Les Corts, perquè explique l’abandonament a aquest teatre, “el qual se suma al d’altres dos centres importants per a les arts escèniques valencianes: el Centre de Documentació Teatral i el Centre Coreogràfic”, recorda. Torró ha acusat a la consellera Johnson “d’estar teixint una estratègia molt clara: està reduint les infraestructures de Teatres de la Generalitat per a justificar un imminent Expedient de Regulació d’Ocupació que deixarà a molta gent en el carrer”.
 
El parlamentari d’esquerres qualifica “d’incomprensible que durant la dècada dels 90 es procedira a la rehabilitació completa del Teatre Talia, i ara el govern valencià no tinga cap d’interès en mantenir-lo”, critica.
 
Torró adverteix que la seua desaparició suposarà la desfeta de la xarxa social i cultural que s’havia creat en Ciutat Vella. “Està perdent-se un espai emblemàtic i importantíssim per a les companyies teatrals de dimensions mitjanes, i per descomptat suposarà un atac brutal al teatre en valencià”, lamenta.
 
Esquerra Unida reclama al Consell que evite “aquest atac cultural i procedisca al reflotament d’aquest teatre per a que no acabe tancant les seues portes”, exposa Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)