El problema català i la fi del règim del 78 (1)

Ja ho veieu, un any complet sense escriure una ratlla ací en el blog. Les raons són d'ordre personal, d'una banda, i d'ordre acadèmic, d'una altra. Ras i curt: estic molt enfeinat preparant i fent classes, i molt embolicat amb la recerca (tractant de refer i difondre la que ja tenia feta, tirant hores d'arxiu i lectures per a encetar noves línies de recerca i, fins i tot, llençant-me a la piscina amb un grup de recerca constituït per embarcar-me en nous vaixells de coneixement). Bé, tot açò, té poc a veure amb la temàtica eminentment política d'aquest mitjà de comunicació i ací ho deixe.

Com indique en el títol de l'entrada, el que m'ha mogut a tornar a escriure són els dramàtics esdeveniments de Catalunya. Estic, sobretot, indignat. La resposta del govern de Rajoy a la convocatòria del referèndum ha estat abominable. No hi ha termes prou contundents per a qualificar-la. Hi insistiré en alguna entrada. També estic (i molt!) preocupat. Les reaccions favorables a la intervenció policial d'una enorme quantitat de gent (i no, no tots són fanàtics feixistes enyoradisos del franquisme, tant de bo!) resulta molt inquietant, pel que denota i pel que connota. I finalment, també estic una mica il·lusionat, encara que massa poc. Darrere d'aquest conjuntura s'albiren possibilitats de canvis profunds, potser no en el sentit que la societat giravolte de cap a peus, però almenys que s'obriguen vies per a poder resoldre, ací, a aquest raconet del món, alguns dels enormes problemes que ens afecten com a individus i com a espècie.

Si llegiu açò (espere que sí, quin sentit tindria si no), per favor, entengueu-ho com una introducció. La idea és fer un grapat de reflexions (encara no sé quantes) i dedicar cada entrada del bloc a una qüestió específica. Si aconseguisc fer-me entendre i que allò que escriga faça pensar algú, ja em donaré per ben pagat. Una abraçada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)